Biografie van Gerda Oonk Jansen

 Na te hebben getekend en geaquarelleerd, eigenlijk altijd gedetailleerd en figuratief, kwam bij Gerda steeds meer het gevoel om creatiever en vrijer te willen werken.

Onder professionele begeleiding heeft ze zich gespecialiceerd in het vrije expressieve schilderen.

Het liefst werkt ze met palet mes of grove kwast en maakt vaak gebruik van gemengde technieken, waarbij ze voornamelijk acrylverf gebruikt en - om mooie diepe kleuren te verkrijgen- pigmenten en  olieverf opbrengt. 

Door zo te werken is ze met andere ogen naar kunst gaan kijken. Veel vormen van kunst boeien haar. Echter deze manier van schilderen, waarbij ze zichzelf geheel kan uitleven, werkt totaal ontspannend en tevens zinnenprikkelend.

Zoals de schrijver een verhaal verwoordt in zijn boek, zo brengt de schilder gevoelens op doek. Gevoelens die opgebracht worden, laag over laag, kleur in kleur, totdat het beeld een eigen verhaal en karakter vormt. Soms duidelijk, soms mysterieus, het liefst fantasieprikkelend.

De vormen, streken en kleuren op het doek kunnen zijn als het leven. Soms kabbelend en zacht, dan weer heftiger en wilder van aard. Uiteindelijk is het de "kunst” om met een evenwichtig resultaat te eindigen.